Seminar Eterična ulja - izolacija i kromatografska analiza

Zanimanje za prirodnim liječenjem i aromaterapijom rapidno raste, kako svijetu tako i u Hrvatskoj, što nam pokazuje i značajan porast prodaje proizvoda na bazi eteričnih ulja u posljednjih deset godina. Terapijska učinkovitost i kvaliteta eteričnih ulja usko su vezani uz osvješćivanje vrijednosti 100% prirodnih i kemotipiziranih eteričnih ulja.

Što je to kemotip i kako se određuje pitanja su na koja bi trebali znati odgovor svi oni koji su zaljubljenici u aromaterapiju, kao i svaka osoba koja zaista želi koristiti eterično ulje na pravilan način. Određivanje kemotipa nije moguće bez naprednih analitičkih metoda poput plinske kromatografije, a tvrtka Kemig jedna je od rijetkih koja može ponuditi takvu uslugu kontrole kvalitete eteričnog ulja.

Upravo zato, Kemig je bio aktivan sudionik vrlo edukativnog seminara održanog u Zagrebu dana 23. i 25. svibnja 2017. godine pod nazivom „Eterična ulja – izolacija i kromatografska analiza“ pod organizacijom tvrtke Alphacrom i u suradnji sa Zavodom za Farmakognoziju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu.