Održan Mini-simpozij o prirodnom liječenju

U samom centru zagrebačke metropole održan je već tradicionalni Mini-simpozij u organizaciji Kemiga i tvrtke partnera Pharmameda iz Travnika. Mini-simpozij na temu "Uloga ljekarnika u prirodnom liječenju i izradi magistralnih pripravaka" okupila je više od 200 farmaceuta, te su se prisutnima obratili vodeći znanstvenici i stručnjaci s područja oleoterapije, farmakognozije i fitoaromaterapije te suvremenih ljekarničkih trendova, uz predstavljanje novih biljnih sirupa Hederin, Herbifit i Medifit.

Kao tvrtka koja gotovo 20 godina predvodi trendove u izradi magistralnih pripravaka i prirodnom liječenju, smatramo da je tema Kemigovog, sada već tradicionalnog, simpozija više nego ikada aktualna! Partner ovogodišnjeg simpozija je lider u proizvodnji biljnih sirupa farmaceutske kakvoće, tvrtka Pharmamed iz Travnika.

Pacijenti traže stručni savjet ljekarnika o liječenju na prirodan način, ali sve češće žele individualan pristup i farmaceutski pripravak koji će im pomoći u tegobama kada čak i konvencionalna farmakoterapija nema odgovora. Iz tog razloga su Kemig i Pharmamed okupili vodeće stručnjake i znanstvenike da Vam približe nove znanstvene i praktične spoznaje o tome- kako pomoći pacijentima u samoliječenju na što prirodniji način? Već sama činjenica da su se farmaceuti okupili u ovako velikom broju potvrdio je da većina ljekarnika želi kvalitetne odgovore na ovo pitanje i stalnu edukaciju koju Kemig stavlja na prvo mjesto!

 

Program Mini-simpozija sadržavao je slijedeće teme:

 

Biljna ulja i oleoterapija u ljekarničkoj praksi

Dr.sc. Lea Pollak, dipl.ing.

Konzultant za dodatke prehrani

 

Biljni sirupi- Jučer, danas, sutra …

Saira Medanhodžić Vuk, mag.pharm., spec.analitike lijekova

Pharmamed, Kontrola kvalitete

 

Kako nam biljke pomažu prebroditi zimu?

Dr.sc. Stribor Marković, mag.pharm., fitoaromaterapeut

Centar Cedrus

 

Magistralnim pripravkom do ljekarne omiljene pacijentima

Ines Buhač, mag.pharm., Predsjednica Sekcije za kozmetologiju HFD-a

Centar Ars Pharmae

 

Odabir idealnog prirodnog pripravka u svakodnevnoj praksi (radionica – prikazi slučajeva)

Anita Galić, mag.pharm., Master Program Management u zdravstvu, Konzultant

Kemig

 

U želji da živimo što prirodnije i zdravije, Kemig je prisutnim farmaceutima ponosno predstavio tvrtku  Pharmamed, Kemigovog dugogodišnjeg partnera i partnera ovogodišnjeg simpozija, koji uz Kemigove farmaceutske sirovine najviše farmakopejske kakvoće već godinama plasira farmaceutske pripravke u skladu s najvišim svjetskim standardima i dobrom proizvođačkom praksom! Stručnjaci iz Pharmameda su prisutnima predstavili svoju ekspertizu u izradi biljnih sirupa u uvjetima kakvi priliče najvećim farmaceutskim liderima.

Ugodno druženje završeno je uz prigodni „Magistralni party“, tombolu i podjelu vrijednih nagrada najsretnijim sudionicima simpozija te glazbenu podršku Band-a Apokalipso.

 

Uz zahvalu Pharmamedu na stručnoj i organizacijskoj podršci, radujemo se nadolazećim stručnim skupovima u organizaciji Kemiga, a fotogaleriju s ovogodišnjeg druženja možete pregledati na linku u prilogu. (FOTOGALERIJA).