Znanost o uljima u "hramu" znanosti i umjetnosti

I ove godine je Kemig već tradicionalno kao izlagač podržao održavanje 10. znanstvenog simpozija u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Razred za medicinske znanosti), Kliničkog bolničkog centra „Sestre Milosrdnice“ i Klinika za kožne i spolne bolesti KBCSM, te Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora.

Znanstveni simpozij održan je u predivnom okruženju Preporodne dvorane HAZU-a, koje se smatra „hramom“ znanosti i umjetnosti, kako je ispred Organizacijskog odbora spomenula prof.dr.sc. Mirna Šitum, član-suradnik HAZU-a i ujedno Predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva.
Kao vrlo zanimljiva tema ovogodišnjeg znanstvenog simpozija odabrano je područje „Komplikacije, nuspojave i pogreške u dermatološkoj terapiji“, gdje su mnogobrojni prisutni sudionici imali privilegiju čuti izvanredna izlaganja najrenomiranijih imena hrvatske znanosti i dermatovenerologije.
Mnogobrojnim sudionicima je Kemig predstavio najnovije znanstvene spoznaje vezane uz kliničku primjenu biljnih ulja, te sverastući trend oleoterapije u dermatološkoj praksi, ali i propisivanje inovativnih magistralnih pripravaka.