Uljni serum za lice - koncentrirane kapljice ljepote

Svaka žena zna koliko je važna njega lica te je prava umjetnost kako odabrati odgovarajuće preparate za njegu pojedinog tipa kože. Ukoliko ste pobornik prirodne kozmetike, uz brojne preparate na tržištu, bitno je prepoznati kvalitetu proizvoda i prisutnost koncentracije samih sastojaka u pojedinim proizvodima.
Jedan od ključnih proizvoda za njegu lica čini uljni serum.

Što su uljni serumi?

Uljni serum, kao jedan od stupova kozmetike, neophodan je za intenzivnu njegu naše kože, a njegova snaga počiva u koncentriranim aktivnim sastojcima koje pronalazimo u biljnim uljima najviše kvalitete, namijenjen pojedinim tipovima kože.
U pitanju je obično mješavina ulja i drugih hranjivih sastojaka topivih u ulju, kao što su vitamini, ekstrakti i slično. Biljna ulja – imaju važnu ulogu u hidrataciji jer sprečavaju gubitak vlage iz kože obnavljajući njen lipidni sloj. Zrela koža iz njih će upiti visoku razinu antioksidansa, polifenola i vitamina. Odgovaraju i masnoj koži sklonoj aknama, jer otapaju masne naslage duboko čisteći kožu bez isušivanja.

Treba li i vama serum?

Donedavno se vjerovalo kako se serum treba početi koristiti kad se primijete prvi znakovi starenja te su se najviše proizvodili i prodavali serumi za lice protiv bora. No, istina je da svaka koža treba dodatnu njegu, bila ona suha, masna, mješovita, ispod ili iznad tridesete, bilo ljeto ili zima. Prve bore nastaju u ranim tridesetima i već tada treba razmišljati o njihovoj prevenciji. Bogati uljni ekstrakti pomažu u normaliziranju proizvodnje sebuma, a zahvaljujući zaštitnim spojevima, ova kombinacija osigurava optimalnu zaštitu za normalnu, suhu, osjetljivu i zrelu kožu sklonu preranom starenju.
Kemig s ponosom predstavlja novu liniju proizvoda oleoTHERAPY Cosmetics, koja se sastoji od prirodne formule uljnih seruma namijenjena pojedinim tipovima kože, a iza koje stoji farmaceutsko iskustvo i kvaliteta.

Kako se koriste uljni serumi?

Mogu se koristiti u svako doba dana, ali se u pravilu nanose u večernjim satima, prije kreme. Preporuka je da se serum nanese na vlažnu kožu, ostavi nekoliko minuta da se upije, nakon čega se nanosi krema. Dodatna vlažnost kože može se postići korištenje hidrolata, kako bi se dodatno pospješilo djelovanje seruma.
Kako odabrati najbolji uljni serum za lice?

Dobar uljni serum za lice mora zadovoljiti mnoge kriterije: prije svega, imati 100% prirodnu formulu, brzo se upijati, ne ostavljati mastan trag na koži, odgovarati potrebama kože i, naravno, ugodno mirisati.
Kemigov razvojni tim postavio je visoke ciljeve – stvoriti potpuno prirodne uljne serume, koji će zadovoljiti sve kriterije kože, a da pritom nimalo ne žrtvujemo kvalitetu i da učinkovitost uvijek bude na prvom mjestu.

Iz laboratorija prirodne kozmetike razvijena su tri uljna seruma;

Uljni serum protiv bora - Anti age za zrelu kožu sadrži luksuzno ulje indijske smokve (opuncije) te u potpunosti ekološki CO2 ekstrakt borovnice, koji intenzivno njeguje i štiti kožu od starenja.

Dry skin uljni serum za suhu i osjetljivu kožu sklonu iritacijama nahranit će i najzahtjevniju kožu zahvaljujući kombinaciji egzotičnih hladno tiještenih ulja kukuija i baobaba.

Normal skin uljni serum za normalnu i mješovitu kožu prikladan je za njegu normalne i mješovite kože zahvaljujući sinergiji hladno tiještenih ulja lješnjaka i jojobe.

oleoTHERAPY Cosmetics serumi dostupni su u svim ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama, našoj maloprodaji i web shopu košarica.hr.

Savjet za odabir uljnog seruma potraži na; www.kosarica.hr