Ulje lješnjaka (rafinirano) - Novo u Kemigu!

Dobiva se hladnim tiještenjem ploda lijeske uz postupak rafinacije.

Riječ je o vrlo laganom i brzoupijajućem ulju, blagog adstrigentnog učinka, zbog čega se koristi kod problematične kože s proširenim porama, premda je idealan za sve tipove kože.

Bogato je vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, koje pomažu u umirivanju upalnih promjena suhe i iritirane kože. 

Pogodan je za dodatak u formulacije namijenjene masnoj i problematičnoj koži. 

Često se koristi u preparatima za sunčanje, a zbog brzog upijanja je iznimno poželjan u aromaterapiji kao nosač eteričnih ulja. 

Zbog svojih svojstava se koristi u preparatima za masaže, kremama i losionima, sapunima, te u njezi kose.

INCI: Coryli avellanae oleum