Ulje baobaba - Novo u Kemigu!

Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki ploda afričkog drveta Baobab.

U Africi ga lokalno stanovništo zove „drvo života“ zbog toga što se gotovo svaki dio toga drveta koristi u medicinske ili nutritivne svrhe, a ulje je u primjeni  već stoljećima. 

Legenda kaže da je Bog spustio drvo Baobaba iz raja i postavio ga naopako jer je ono bilo preponosno. Ulje je svijetlo žute boje, slatkasto orašastog mirisa, i stabilno. 

Bogato vitaminom A,D,E i F (38 % vit F). Sadrži 24-34 % linolne kiseline (omega 6 masne kiseline) i 3% α-linolenske kiseline (omega 3 masne kiseline). 

Djeluje protuupalno i  hidratantno, te zahvaljujući svom emolijentnom djelovanju ono omekšava kožu, hrani, pruža elastičnost, te odlično djeluje na strije i ožiljke. 

Također regenerira epitel kože, te se zbog toga i preporučuje za tretiranje opekotina nakon sunčanja, sunčanih pjega te u kremama za sunčanje zbog  UV zaštite i protuupalnog djelovanja.

Obzirom da ne začepljuje pore, odličan je sastojak u formulacijama za pripravke kod ekcema, psorijaze i rozacee, te štiti, hrani kosu i nokte.

INCI: Adansonia digitata; Baobab oleum