Ublažite alergiju na prirodan način

Alergijske reakcije ljudskog imunološkog sustava na različite vrste alergena u stalnom su porastu i među najraširenijim su bolestima današnjice. U medijima se sve češće prate pojedine alergogene biljke, vrijeme njihove cvatnje te mjere zaštite i obrane od velike količine peludi u zraku. Pojedine biljne vrste optužuju se za posljedice koje izazivaju jer vrijeme njihove cvatnje izaziva epidemiju neugodnih simptoma.

Kada prepoznati alergiju?

Naš imunitet ima opsežnu i svakodnevnu zadaću izboriti se sa svime što bi moglo ugroziti naš organizam. No, ponekad se dogodi neravnoteža u prepoznavanju što je opasno, a što nije. Tada reagiramo kihanjem, šmrcanjem, suzenjem očiju ili crvenilom i svrbežom na koži na potpuno bezazlene tvari iz prirode poput peluda biljaka ili grinja, koji su dio našeg normalnog okoliša. 

Alergijski rinitis – koji su simptomi i kako ga liječiti?

Gotovo svaka treća osoba boluje od povremene ili stalne alergije, a svaka deseta ima simptome peludne hunjavice.
Pelud je najčešći uzročnik respiratornih bolesti kao što su astma i alergijski rinitis. Najčešći simptomi su kihanje, začepljenost nosa, svrbež nosa i očiju, vodeni iscjedak iz nosa ili otežano disanje.
Spomenuti simptomi imaju velik utjecaj na kvalitetu svakodnevnog života.
Najalergeniji pelud u cijelom svijetu je pelud invazivne korovne biljke ambrozije koja se tijekom polinacijske sezone oslobađa u golemim količinama.

Od alergijskog rinitisa, najčešće alergijske bolesti, danas pati polovica stanovništva u razvijenim zemljama zapada.
Studije pokazuju znatno veću učestalost alergijskih bolesti kod osoba koje žive u urbanim sredinama (gradovima) nego u ruralnim (seoskim.) Čini se da pretjerana sterilnost prostora ili nedostatak nekih alergena u ranoj dobi, kada se razvija imunološki sustav, ima stanovit utjecaj. 

Kako preživjeti jesen?

Danas imamo na raspolaganju više mogućnosti primjene raznih lijekova u osoba, kako bi upravo pronašli onaj lijek koji bolesniku donosi najviše koristi, a najmanje nuspojava.
Za pravodobnu preventivu protiv alergija potrebno je prije svega osnažiti imunitet prije sezone alergije uz prirodne dodatke prehrani kao što je biljno ulje i kapsule crnog kima.

Crni kimUlje crnog kima djeluje kao imunomodulator, što znači da jača dio imuniteta odgovoran za borbu protiv patogenih mikroorganizama poput bakterija, virusa i gljivica, a istovremeno smanjuje pretjeranu reakciju imunološkog sustava na bezazlene tvari iz prirode. U prirodnoj terapiji postoji izreka „Neka gorak bude lijek tvoj“, a ulje crnog kima zaista ima intenzivan i ljut okus. No, upravo taj okus potječe od spoja timokinona koji je zaslužan za ljekovito djelovanje ulja crnog kima.
Kapsule, osim ulja crnog kima, sadrže i vitamin E, a vrlo su jednostavne za uzimanje.

Ukoliko postoje simptomi alergijskog rinitisa, izvrstan i praktičan preparat je Allergoforce sprej za nos, medicinski proizvod. Ovaj sprej je hipertoničan, što znači da sadrži više soli od fiziološke otopine, a to pomaže otčepiti dišne puteve. Uz to, sprej sadrži eterična ulja tanacetuma, njemačke i rimske kamilice te crnog papra koja su poznata po svojim pročišćavajućim, osvježavajućim i ublažavajućim svojstvima. Eterična ulja ključni su sastojci dobiveni iz prirode koji smanjuju neugodne simptome alergije i njeguju sluznicu nosa na neškodljiv način.
Kao prirodnu pomoć protiv alergija i grinja važno je spomenuti i Allergoforce sprej za prostor. Sprej je dovoljno koristiti jednom na tjedan, i to za sve vrste površina, od madraca, popluna, jastuka, plišanih igračaka, tepiha do zavjesa.