SILVÉRION™ 2400- Antimikrobni konzervans na bazi stabiliziranog srebrnog iona

~DEFINICIJA


SILVÉRION™ 2400 je patentirani proizvod, antimikrobni konzervans, baziran na stabiliziranom srebrnom ionu, kompleksno proizveden jedinstvenom metodom u elektrokemijskom procesu sa srebrom i limunskom kiselinom.

INCI: Citric acid (and) silver citrate

KEMIJSKA SVOJSTVA

Srebrna sol limunske kiseline (Silver Dihydrogen Citrate- SDC) topiva u vodi

IZGLED

Bezbojna, slabo viskozna tekućina

STABILNOST

2 godine

 

ZNAČAJKE I PREDNOSTI


SILVÉRION™ 2400 pruža širok spektar antimikrobne aktivnosti, te je učinkovit u borbi protiv neželjenih bakterija na koži i patogenih mikroorganizama. Brzo djelovanje čini ga vrlo učinkovitim antimikrobom u proizvodima za osobnu njegu.


• Širok spektar aktivnosti
• Otopina niske viskoznosti
• Odlično topiv u vodi
• Djeluje u niskim koncentracijama
• Kompatibilan s većinom konzervansa
• Kompatibilan s većinom kozmetičkih sastojaka
• Samostalan konzervans u mnogim formulacijama
• Lagan za doziranje i formuliranje
• Ekonomičan
• Učinkovita alternativa formaldehidu i parabenima


APLIKACIJE


- Aktivna komponenta u dezodoransima
- Aktivna antimikrobna komponenta u proizvodima za njegu kože

 

UPUTSTVA ZA UPOTREBU


SILVÉRION™ 2400 pokazuje dobru kompatibilnost u većini formulacija pH<7 s anionskim i ne anionskim surfaktantima, te emulgatorima s amfoternim surfaktantima. Kompatibilan je i s drugim antimikrobnim komponentama i većinom konzervansa. Kombinaciju Silveriona 2400 i kationskih spojeva u formulacijama sa pH>7, treba izbjegavati, kao i izlaganje formulacija s ovim proizvodom sunčevoj svjetlosti. Finalni proizvodi sa Silverionom 2400, koji su namijenjeni prodaji u prozirnoj ambalaži, prethodno se moraju testirati na stabilnost na svjetlu.


UPUTSTVA ZA FORMULIRANJE


SILVÉRION™ 2400 je vrlo dobro topiv u vodi i lako se primjenjuje u vodenim fazama gelova, surfaktanata i emulzija u hladnom procesu proizvodnje. U proizvodnji emulzija pri povišenim temperaturama, preporuča se dodati ga na samom kraju emulzijskog procesa u trenutku kad je emulzija ohlađena. U formulacijama osjetljivima na kiseline, Silverion 2400 se može prethodno upotrebi neutralizirati. Da biste osigurali optimalnu stabilnost emulzije, trebalo bi izbjegavati upotrebu Silveriona 2400 u pH mediju višem od 7 i temperaturama višim od 50 ° C. Visoka razina soli u formulaciji može reducirati baktericidno djelovanje Silveriona 2400, dok anionski surfaktanti u koncentracijama od 0.03% do 1%, pojačavaju njegovo biocidno djelovanje.


DOZIRANJE

0,1-0,3 %

 

DJELOVANJE U RAZLIČITIM FORMULACIJAMA


Dezodorirajuća aktivnost:
SILVÉRION™ 2400 sprječava stvaranje neugodnih tjelesnih mirisa, snažno i brzo reducirajući bakterije koje metaboliziraju ljudski znoj. Studija s roll- on dezodoransom koji sadrži 0,3 % Silveriona 2400 pokazala je 99,99 % redukcije bakterije Corynebacterium minutissimum unutar samo 5 min.


Antimikrobna aktivnost:
Svojim snažnim antibakterijskim djelovanjem, SILVÉRION™ 2400 je savršen odabir za preparate ta čišćenje kože poput tekućih sapuna, gelova za tuširanje, šampona, dezinfekcijskih maramica, kao i proizvoda njegu kože kao što su kreme, losioni i gelovi.