Neem - popularno ulje ayurvedske medicine - Potražite u Kemigu!

NEEM ULJE ( Nim, Azadirachta indica)
Ulje nima dobiva se hladnim tiještenjem plodova i sjemenki nima. Ulje nima od davnina se koristi u tradicionalnoj ayurvedskoj medicini zbog širokog spektra djelovanja.

Posjeduje protuupalno, antibakterijsko, antivirusno, antiseptičko i adstrigentno djelovanje.

Također je poznato kao prirodni insekticid i baktericid. Uglavnom sadrži zasićene i mononezasićene masne kiseline, sterole, oleinsku (omega 3), stearinsku, palmitinsku i linoleinsku (omega 6) kiselinu.

Ulje nima se ne preporuča za kuhanje, ali se može oralno koristi u ayurvedskoj medicini. Artritis Različiti oblici artritisa mogu biti rezultat poremećaja autoimunogenog sustava i dovesti do oštećenja zglobova i upala.

Dermalno korištenje ulja nima, uvelike može pomoći kod tih tegoba. Antibakterijsko djelovanje smanjuje infekciju, smiruje bol i ublažava simptome upale. Upozorenje! Ne preporuča se oralna primjena ulja nima kod trudnica i male djece. Ulje je izvrsno u njezi kože. Koži daje vlagu i vraća elasticitet, pomaže i kod mnogih kožnih oboljenja poput akni, atletskog stopala, prhuti, uši, psorijaze, upale uha, svraba...itd.

Pomiješate jednu čajnu žličicu ulja nima sa pola žlice baznog ulja (bademovog, maslinovog, kokosovog) te na taj način koristite. Uz vrlo dobre rezultate koristi se protiv kandide, te kod upala uha i usne šupljine.

Ulje možete koristiti i na životinjama, protiv buha i suhe kože. U šampon stavite nekoliko kapi ulja nima i time operite Vašeg ljubimca.

Može se koristiti i u vrtu kao potpuno prirodni insekticid, jer nije štetan za pčele, ptice i gliste.

Potražite svoje ulje Nima u Kemigu!