Vijesti

Alergijske reakcije ljudskog imunološkog sustava na različite vrste alergena u stalnom su porastu i među najraširenijim su bolestima današnjice. U medijima se sve češće prate pojedine alergogene biljke, vrijeme njihove cvatnje te mjere zaštite i obrane od velike količine peludi u zraku. Pojedine biljne vrste optužuju se za posljedice koje izazivaju jer vrijeme njihove cvatnje izaziva epidemiju neugodnih simptoma.

Više informacija

Svaka žena zna koliko je važna njega lica te je prava umjetnost kako odabrati odgovarajuće preparate za njegu pojedinog tipa kože. Ukoliko ste pobornik prirodne kozmetike, uz brojne preparate na tržištu, bitno je prepoznati kvalitetu proizvoda i prisutnost koncentracije samih sastojaka u pojedinim proizvodima. Jedan od ključnih proizvoda za njegu lica čini uljni serum.

Više informacija

I ove godine je Kemig već tradicionalno kao izlagač podržao održavanje 10. znanstvenog simpozija u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Razred za medicinske znanosti), Kliničkog bolničkog centra „Sestre Milosrdnice“ i Klinika za kožne i spolne bolesti KBCSM, te Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora.

Više informacija

Obzirom na sverastući trend oleoterapije i veliki uspjeh linije proizvoda oleoTHERAPY, koji obuhvaćaju prirodna ulja kao kozmetičke proizvode i dodatke prehrani, predstavljamo oleoTHERAPY Duo pakete. Iz laboratorija čiste prirode stiže pet različitih paketa s bestseller biljnim uljima (sadržaj od 3x100mL), pri čemu se ulje badema (raff.) unutar svakog paketa nalazi kao gratis poklon za kupca.

Više informacija

Laboratoire Cattier ima preko 40 godina iskustva u radu sa glinom i razvio je prvu organsku liniju maski i pilinga na bazi gline. Korištene su različite gline (zelene, ružičaste, žute, bijele) čija boja ovisi o sastavu minerala i njihova djelotvornost je pojačana dodatkom raznih eteričnih ulja i / ili hidrolatima kako bi se zadovoljile potrebe svih tipova kože! Glina korištena u Cattierovim maskama i pilingu, potječe iz Francuske, suši se na suncu i selektira se dio najbogatiji s mineralnim tvarima i elementima u tragovima. Glavne prednosti za korištenje Cattier maski za lice predstavlja jednostavna formula i pomno odabrani i savršeno dozirani aktivni sastojci za veću učinkovitost. Jedna od glavnih osobina gline je svojstvo adsorpcije toksina, pri čemu adsorbira štetne tvari, a u isto vrijeme organizmu daje vrijedne minerale.

Više informacija

Kapsule crnog kima

Kemigova 20-godišnja ekspertiza kao regionalnog lidera u biljnim uljima rezultirala je kreiranjem oleoTHERAPY linije prirodnih ulja koja je sada nadopunjena novim proizvodom, kapsulama crnog kima.

Više informacija

Ulje sjemenki papaje se dobiva ekstrakcijom sjemenki ploda papaje (poznat i pod nazivom paw paw). Povijesno, u Indiji su se izrađivale paste mljevenjem sjemenki papaje, za tretiranje osipa i drugih kožnih tegoba. Ulje sjemenki papaje iznimno je bogato oleinskom kiselinom (omega 9), čiji je udio jednako visok kao kod maslinovog ulja, također ulje se ističe visokom stabilnošću. Preporučuje se kod ekcema, psorijaze i gljvica (npr. atletsko stopalo) obzirom da ima protuupalni i analgetski učinak. Ovo ulje isto kao i maslinovo stvara okluzivni film na koži, te na taj način sprečava transepidermalni gubitak vlage i zadržava ju u koži. Može se koristiti u kremama za stopala i tijelo, losionima, uljnim kupkama te uljima za masažu. INCI: Carica papaya seed oil

Više informacija

Ulje sjemenki šljive se dobiva hladnim tiještenjem svježih i nemodificiranih šljivinih koštica koje sadrže 20 % ulja. Ulje je bistro, zlatno- žute boje i ugodnog mirisa (na gorki badem ili marcipan). Bogato je esencijalnim masnim kiselinama, i to ponajviše oleinskom kiselinom (60-80 %), alfa tokoferolom (vitamin E), i beta sitosterolom. Ovo izuzetno stabilno ulje, odlikuje se sposobnošću brzog upijanja, lagane je teksture, djeluje iznimno hidratantno te poboljšava elastičnost kože. Ulje sjemenki šljive se koristi kod njege suhe, ispucale i zrele kože, psorijaze, ekcema, kod krhkih noktiju i kose i u anti-age tretmanima. Izvrsno je kao dodatak u sapunima, losionima, kremama i balzamima za usne, te u šamponima i maskama za kosu. INCI: Prunus domestica (Plum) seed oil

Više informacija