Farmaceutska tvrtka Kemig d.o.o. ove godine slavi 25 godina postojanja!

Hrvatskoj farmaciji Kemig d.o.o. je tvrtka od posebne važnosti jer je to jedina hrvatska farmaceutska tvrtka s pravom izdavanja farmaceutskih supstancija u vlastitom pakiranju.

Kemig d.o.o. utemeljili su prije 25 godina mr.sc. Elizabeta Marok-Grilec, mag.pharm.spec i Krešimir Grilec, dipl. ing.
Primarna djelatnost tvrtke je i nakon 25 godina ostala distribucija farmaceutskih supstanci, iako Kemig uspješno na tržište stavlja i kozmetičke sirovine, ambalaže, biljna ulja, hidrolate…
Tu je i niz ekskluzivnih zastupništva gdje posebno treba istaknuti kemotipizirana eterična ulja Pranarom. Kemig neprestano radi na edukaciji javnosti, posebno one stručne, o dobrobiti I sigurnom korištenju eteričnih i biljnih ulja.
Pritom smo posebno ponosni na vlastitu proizvodnju linije oleoTHERAPY koja uključuje kozmetičke proizvode, dodatke prehrani i prehrambene proizvode.
U petak 17.ožujka Kemig je otvorio javnosti vrata nove proizvodnje u Donjoj Zelini, pa su tako predstavnici Zagrebačke županije, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Hrvatskog farmaceutskog društva, Ministarstva zdravstva i HALMED-a bili u prilici vidjeti suvremenu farmaceutsku proizvodnju u skladu s GMP, HACCP i ISO certifikatima. Najvišim standardima kvalitete i analize pristupa se ne samo farmaceutskim supstancijama, već svim proizvodima u portfoliju tvrtke.
Tako Kemig čine visokokvalificirani srtučnjaci, od čega je preko pedeset posto visokoobrazovanih. Najveći kupci su ljekarne, veledrogerije, galenski laboratoriji, a čak 15% ukupnih prihoda Kemiga čine drugi proizvođači.
Kemig je također tvrtka koja izvozi izvan granica Republike Hrvatske, prisutan je u pet država, tako da 14% prihoda otpada na strana tržišta.
U skladu s tim, Kemig je među odabranim domaćim proizvođačima koji će se u organizaciji HGK predstaviti na najvažnijem kongresu dodataka prehrani, Vitafood’s Europe, od 9 do 11- svibnja 2017. u Ženevi.