Vijesti

U Osijeku je od 15. – 17. svibnja 2014. održano tradicionalno XVII. Savjetovanje farmaceuta u organizaciji Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje Hrvatskog farmaceutskog društva. Tema ovogodišnjeg stručnog okupljanja bila je ljekarnička skrb o pacijentima starije životne dobi. Fokusirajući se na javnozdravstveni pristup zaštiti zdravlja starijih ljudi i osobitosti primjene lijekova u osoba starije životne dobi, kao i na ljekarničku skrb i intervencije u starijoj dobi, prisutni sudionici imali su priliku čuti najnovije smjernice za poboljšanje zdravstvenih usluga kod ove osjetljive skupine pacijenata.

Više informacija

Iznimna nam je čast prenijeti dojmove s prve održane radionice o praktičnoj izradi magistralnih pripravaka s naglaskom na sve popularniju "evidence based" aromaterapiju i oleoterapiju. Obzirom na sve veći broj inovativnih magistralnih formulacija s biljnim i eteričnim uljima koje su publicirane u dostupnim farmaceutskim priručnicima diljem zemalja EU, nametnula se potreba za dodatnim usavršavanjem izrade takvih prirodnih magistralnih pripravaka i u hrvatskom ljekarništvu. ZU Ljekarne Prima Pharme su prepoznale važnost dodatnog ulaganja u znanja i vještine svojih djelatnika na ovom sve popularnijem području, kako bi se dodatno osnažila ljekarnička skrb koju kontinuirano pružaju svojim pacijentima.

Više informacija

U Hotelu Dubrovnik je održan stručni mini-simpozij "Magistralni pripravci- Pogled u budućnost" u organizaciji tvrtke Kemig i partnerskih zdravstvenih ustanova: Ljekarne Bjelovar, ZU Farmacia, Ljekarne Salus i Ljekarne Švaljek. Preko okupljenih 200 sudionika, liječnika i farmaceuta, s iznimnim je zanimanjem popratilo ovu tematiku, obzirom na sve inovativnije magistralne recepture ali i intenzivne promjene u regulativi ljekarničke djelatnosti diljem EU zemalja u pogledu izrade magistralnih pripravaka. Odlična predavanja održali su iskusni propisivači magistralnih pripravaka na području dermatovenerologije i ginekologije.

Više informacija

Novo izdanje Hrvatske farmakopeje provodi zahtjeve sedmog izdanja Europske farmakopeje, odnosno norme koje su objavljene u osnovnom svesku sedmog izdanja Europske farmakopeje i dodacima (7.0 - 7.8). Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizirala je predstavljanje novog izdanja Hrvatske farmakopeje. Izdavanjem Hrvatske farmakopeje (HRF) stoga se ispunjavaju preuzete obveze koje proizlaze iz Konvencije o izradi Europske farmakopeje te se implementira Europska farmakopeja u Republici Hrvatskoj.

Više informacija

Ljekarne u Hrvatskoj i ove će godine, sedmu godinu uzastopce, obilježiti svoj dan 29. listopada (datum je odabran prema prvom pisanom spomenu ljekarne na prostoru Hrvatske -Trogir, 29. listopada 1271.). Cjelokupni projekt obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni osmišljen je s ciljem promicanja ljekarništva u javnosti te ljekarne kao mjesta, gdje se uz izdavanje lijekova i drugih proizvoda za zdravlje, mogu dobiti stručni savjeti o ispravnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti te poboljšanju kvalitete života.

Više informacija

Povodom Svjetskog dana farmaceuta, FIP poziva sve magistre farmacije da podijele svoje misli, vizije, ideje i rješenja kako bi se značajno pojednostavila primjena lijekova, bez obzira kako oni bili složeni. Tvrtka Kemig također čestita svim magistrima farmacije njihov svjetski dan i obvezuje se kako će u budućim aktivnostima svakako ponuditi pojednostavljenje medikacije i lakšu dostupnost novih terapijskih rješenja za pacijente! Donosimo Vam prilagodbu teksta sa FIP-ove službene stranice povodom Svjetskog dana magistara farmacije!

Više informacija

U Kemigovom najsuvremenijem opremljenom kontrolno-analitičkom laboratoriju po zahtjevima svih najnovijih farmakopeja, vršimo stalnu analizu svih sirovina, supstancija, tinktura i ekstrakata, ulja i eteričnih ulja iz našeg asortimana. Svi oni prolaze rigoroznu i strogu kontrolu kvalitete prema predviđenim propisima, pod nadzorom našeg farmaceuta specijalista kontrole i ispitivanja lijekova. Ispravnost i kvaliteta se dokazuju kontrolnim nalazom - certifikatom. Analitička izvješća i certifikati istih dostupni su na našoj korporativnoj web stranici.

Više informacija

Hrvatska liga protiv raka organizirala je u petak u povodu 165. svog obljetnice osnutka simpozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice, od kojeg godišnje u Hrvatskoj oboli oko 400 žena, a umre njih više od 100. Tvrtka Kemig je kao jedan od izlagača svesrdno podržao ovu inicijativu i prisutnim liječnicima predstavio nove opcije komplementarne alternativne medicine, točnije- kliničke aromaterapije.

Više informacija