Vijesti

Vaša inovativna baza koja će Vam pomoći da [KAŽETE GLJIVICAMA ZBOGOM ] RECURA ™ topikalna krema koja predstavlja inovativnu bazu za izradu magistralnih pripravaka za liječenje stanja kao što je onihomikoza. Baza za nokte na nogama, nokte na rukama i za liječenje kože Upotrebom pojačivača penetracije Humco je osmislio inovativnu bazu koja omogućuje dobru prenetraciju u nokat na nozi, na ruci i u kožu. Dobro djeluje s različitim antifungalnim sredstvima s kojima se lako povezuje prilikom izrade magistralnog pripravka. RECURA je intenzivno proučavana, patentirana i recenzirana kako bi se validirala kompatibilnost kreme s brojnim aktivnim sastojcima.

Više informacija

U organizaciji tvrtke Kemig po prvi puta u Hrvatskoj dana 28.rujna 2018. u hotelu Antunović u Zagrebu održan je stručni skup pod nazivom “Fagron Akademija – personaliziran pristup dermatološkom pacijentu”. Cjelodnevnom stručnom skupu prisustvovalo je preko 120 ljekarnika i liječnika dermatovenerologa iz cijele Hrvatske. Jedinstvenost ovakvog skupa temelji se na predstavljanju novih koncepata liječenja različitih dermatoloških bolesti kroz personaliziran pristup putem DNA testova kao i personalizaciji terapije uz pomoć magistralnih pripravaka.

Više informacija

Pigmerise® MD je medicinski proizvod klase I koji se koristi kao dodatna terapija u liječenju kože s diskromijom, naročito kod depigmentacije kože uzrokovane vitiligom. Inovativna formula u kremi s liposomima osigurava potpunu i bržu apsorpciju. Može se koristiti zasebno ili u kombinaciji s fototerapijom Pigmerise® MD sadrži prirodni fitokompleks dobiven iz crnog papra (Piper Nigrum L.) u visokoj koncentraciji, koji štiti kožu od oksidativnog stresa te indirektno potiče stvaranje melanocita, stanica odgovornih za pigmentaciju kože.

Više informacija

Izlaganje na 1.hrvatskom kongresu dermatofarmacije

Po prvi puta u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, dana 23. i 24. ožujka ove godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, organiziran je 1.hrvatski kongres dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem. Posjećenost kongresa nadmašila je sva očekivanja, a sudionici su bili uglavnom stručnjaci iz područja dermatofarmacije – farmaceuti i liječnici dermatolozi.

Više informacija

Nourisil ™ MD je ultra lagani, prozirni, samo-sušeći silikonski gel, koji je razvijen za prevenciju i liječenje novih i starih keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka, koji su posljedica kirurških zahvata, rana, trauma ili opeklina. Sadrži jedinstvenu mješavinu pet silikona i vitamina E za održavanje uravnotežene hidratacije kože, te poboljšava izgled ožiljaka.

Više informacija

S obzirom na svoju snažnu poziciju na regionalnom tržištu i čvrsto implementirane procedure koje osiguravaju najviše standarde kvalitete, Kemig je postao dio najveće svjetske kompanije koja posluje s farmaceutskim sirovinama – Fagron NV.

Više informacija