Vijesti

Pigmerise® MD je medicinski proizvod klase I koji se koristi kao dodatna terapija u liječenju kože s diskromijom, naročito kod depigmentacije kože uzrokovane vitiligom. Inovativna formula u kremi s liposomima osigurava potpunu i bržu apsorpciju. Može se koristiti zasebno ili u kombinaciji s fototerapijom Pigmerise® MD sadrži prirodni fitokompleks dobiven iz crnog papra (Piper Nigrum L.) u visokoj koncentraciji, koji štiti kožu od oksidativnog stresa te indirektno potiče stvaranje melanocita, stanica odgovornih za pigmentaciju kože.

Više informacija

Nourisil ™ MD je ultra lagani, prozirni, samo-sušeći silikonski gel, koji je razvijen za prevenciju i liječenje novih i starih keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka, koji su posljedica kirurških zahvata, rana, trauma ili opeklina. Sadrži jedinstvenu mješavinu pet silikona i vitamina E za održavanje uravnotežene hidratacije kože, te poboljšava izgled ožiljaka.

Više informacija

Alergijske reakcije ljudskog imunološkog sustava na različite vrste alergena u stalnom su porastu i među najraširenijim su bolestima današnjice. U medijima se sve češće prate pojedine alergogene biljke, vrijeme njihove cvatnje te mjere zaštite i obrane od velike količine peludi u zraku. Pojedine biljne vrste optužuju se za posljedice koje izazivaju jer vrijeme njihove cvatnje izaziva epidemiju neugodnih simptoma.

Više informacija

Svaka žena zna koliko je važna njega lica te je prava umjetnost kako odabrati odgovarajuće preparate za njegu pojedinog tipa kože. Ukoliko ste pobornik prirodne kozmetike, uz brojne preparate na tržištu, bitno je prepoznati kvalitetu proizvoda i prisutnost koncentracije samih sastojaka u pojedinim proizvodima. Jedan od ključnih proizvoda za njegu lica čini uljni serum.

Više informacija

Vaša inovativna baza koja će Vam pomoći da [KAŽETE GLJIVICAMA ZBOGOM ] RECURA ™ topikalna krema koja predstavlja inovativnu bazu za izradu magistralnih pripravaka za liječenje stanja kao što je onihomikoza. Baza za nokte na nogama, nokte na rukama i za liječenje kože Upotrebom pojačivača penetracije Humco je osmislio inovativnu bazu koja omogućuje dobru prenetraciju u nokat na nozi, na ruci i u kožu. Dobro djeluje s različitim antifungalnim sredstvima s kojima se lako povezuje prilikom izrade magistralnog pripravka. RECURA je intenzivno proučavana, patentirana i recenzirana kako bi se validirala kompatibilnost kreme s brojnim aktivnim sastojcima.

Više informacija

U organizaciji tvrtke Kemig po prvi puta u Hrvatskoj dana 28.rujna 2018. u hotelu Antunović u Zagrebu održan je stručni skup pod nazivom “Fagron Akademija – personaliziran pristup dermatološkom pacijentu”. Cjelodnevnom stručnom skupu prisustvovalo je preko 120 ljekarnika i liječnika dermatovenerologa iz cijele Hrvatske. Jedinstvenost ovakvog skupa temelji se na predstavljanju novih koncepata liječenja različitih dermatoloških bolesti kroz personaliziran pristup putem DNA testova kao i personalizaciji terapije uz pomoć magistralnih pripravaka.

Više informacija

Izlaganje na 1.hrvatskom kongresu dermatofarmacije

Po prvi puta u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, dana 23. i 24. ožujka ove godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, organiziran je 1.hrvatski kongres dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem. Posjećenost kongresa nadmašila je sva očekivanja, a sudionici su bili uglavnom stručnjaci iz područja dermatofarmacije – farmaceuti i liječnici dermatolozi.

Više informacija