Maslaci za njegu tijela - shea, kakao i kokos!

Idealno je vrijeme za njegu svoga tijela i prirodnu njegu kože nakon izlaganja UV-zrakama! Ne samo tijekom ljetnih dana; Kemigovi maslaci su savršeni za primjenu tijekom cijele godine! Ponudu biljnih maslaca možete pronaći u ekskluzivnom KEMIG Store-u u Bauerovoj 5, Zagreb, ili naručiti u svojoj najbližoj ljekarni KEMIGOVE maslace. Odaberite svojeg favorita i uživajte u teksturama, mirisima i učincima na Vašoj koži i koži Vaših najdražih, jer ovi maslaci su idealni za sve dobne skupine, od prvih mjeseci života nadalje ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SHEA ili KARITE MASLAC

Shea maslac je zbog svojeg sastava nezamjenjiv u svakodnevnoj njezi kože. U posljednje vrijeme je popularan kao prirodna ljekarnička alternativa okluzivnim podlogama poput vazelina.  Sadrži velike količine nezasićenih masnih kiselina (7-12%), vitamine A i E, te visok sadržaj proteina i minerala. Naručito je učinkovit kod regeneracije stanica kože, te za njegu fotoostarjele kože (antiaging efekt). Djeluje protuupalno, pa pomaže kod dermatoloških stanja (psorijaza, seboreja, ekcemi, atopijski dermatitis, akne). Pomaže pri cijeljenju manjih rana, ogrebotina i opeklina. Shea maslac duboko prodire u kožu, regenerira je, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu strija i ožiljaka. Osobito se primjenjuje za prevenciju strija tijekom trudnoće.

 

 

 

Ističe se po tome što je jedan od rijetkih prirodnih tvari koja štiti od UV zračenja (zahvaljujući cimetnoj kiselini koja mu i daje karakterističan miris). Samo nerafinirani shea maslac ima UV filtre. Kao zaštita od sunca nanosi se na cijelo tijelom prije sunčanja, ali i na kosu, pa istovremeno i štiti od isušivanja uzrokovanog suncem i soli. Nakon sunčanja može se koristiti kao redovita njega kože – pomoći će cijeljenju fotooštećene kože, te će nahraniti i omekšati kožu. Shea maslac pomaže kapilarnoj cirkulaciji pospješujući dovod kisika u tkivo i potiče eliminaciju metabolički otpadnih tvari tj. toksina. Siguran je i za osjetljivu kožu, te se može koristiti i kao krema protiv bora za osjteljivo područje oko očiju. Hipoalergen je, a odličan je izbor i za njegu osjetljive dječje kože.

 

KAKAO MASLAC

Popularan sastojak preparata za njegu tijela i krema za lice. Djeluje kao izvrstan emolijens jer omekšava suhu kožu, a pogotovo je preporučljiv u prevenciji nastanka strija, povećavajući elastičnost kože. Izolirane iz biljke Theobroma cacao L., sjemenke pravog kakaovca  sadrže oko 40-50 % masnog ulja, smjesu glicerida oleinske, palmitinske I stearinske (50-70 %), oleinske i stearinske (22%) te oleinske i palmitinske (5 %) kiseline.

 

 

 

Sposobnost izvrsne hidratacije kože su razlog zašto se kako maslac vrlo često preporučuje pacijentima, pogotovo trudnicama, kod tretmana suhe i kserotične kože, tretmana ispucale kože i usnica, opeklina i ožiljaka, te u prevenciji iritacija i svrbeža kože. Izvrstan je za njegu kože nakon izlaganja suncu te u prevenciji preuranjenog starenja kože, a pogotovo kod fotostarenja kože. Kako je riječ o 100% prirodnoj sirovini koja je istovremeno prirodni konzervans, kao i zbog iznimno ugodne prirodne arome, osobito je popularan među pacijentima!

 

KOKOSOV MASLAC

Kokos je maslac, ali se tali na nižoj temperaturi od kakao maslaca, pa je po zimi obično bijela krutina (maslac), a po ljeti ulje. Iznimno se brzo upija. U sastavu dominiraju tzv. kratkolančane, zasićene masne kiseline poput laurinske (4050%). Hladno prešani maslac ima ugodan miris po kokosu. Koristi se u maslacima i uljima za kožu, kremama i drugim emulzijskim sustavima, balzamima za kožu i njegu usana, te u pakunzima za kosu. Kokos je relativno jeftin maslac širokih primjena. Kremama daje lakoću, a koži daje glatkoću. Kao i kakao maslac, štiti kožu od isušivanja, ali ne stvara film na koži. Idealan je i za spravljanje macerata, poput macerata nevena.

 

 

 

Cijelu ponudu biljnih maslaca možete pronaći u ekskluzivnom KEMIG Store-u u Bauerovoj 5, Zagreb, ili naručiti u svojoj najbližoj ljekarni KEMIGOVE maslace.

 

Tel 01 4641 258 | www.kemig.hr