Korisno je znati

 • Zdrava i lijepa koža iz mirisne bočice

  Eterična ulja u posljednjih nekoliko godina proživljavaju pravu revoluciju i sve više se počinju primjenjivati ne samo u svrhu aromatiziranja prostora i opuštajućih masaža u wellness centrima, nego svoja iznimno korisna i ljekovita svojstva ispoljavaju u brojnim indikacijama, posebice u dermatologiji.

 • Pranarom Vam savjetuje! Eteričnim uljima protiv zimskih tegoba

  Zimski dani svakako su period u kojem se mora posebno voditi računa o očuvanju zdravlja i imunitetu! Upravo je ovaj period idealan za prevenciju infekcija i izbjegavanju prehlada na najprirodniji način, koji iskorištava sav potencijal i blagodati eteričnih ulja! Otkrijmo zajedno kako se možemo prirodno zaštititi!

 • Pranarom Vas savjetuje: Prirodna pomoć kod menopauze

  Menopauza je specifičan period u životu žene, zbog niza fizičkih i emotivnih promjena kroz koje se prolazi. Kod čak 80-85% žena može biti povezana s vazomotornim simptomima, psihološkim, spolnim i urogenitalnim promjenama, što se svakako kod većine odražava na narušavanje kvalitete života. Iznenadni naleti vrućine ili tzv. valunge svakako su jedan od simptoma na koje se žene u menopauzi najviše žale. Dobra vijest za sve žene u menopauzi jest da su istraživanja pokazala kako se simptomi menopauze mogu ublažiti na prirodan način – masažom 3% eteričnih ulja (lavanda, ruža, ružmarin kemotip kamfor, geranij).

 • Pranarom Vas savjetuje: Biljna ulja i omega masne kiseline

  Suvremena medicinska struka neosporno daje sve veće priznanje značajnim blagotvornim učincima višestruko nezasićenim masnim kiselinama (PUFAs), dobivenima kroz prehranu ili dodatke prehrani. PUFAs su prekursori metaboličkog puta u sintezi signalnih molekula (tzv. prostaglandina PG), koji imaju različite biološke učinke (hormonalni procesi, kardiovaskularni sustav, koštano-mišićni sustav, ...). Specifična vrsta prostaglandina, PGE2, su štetni jer potiču niz upalnih procesa u organizmu i vezani su uz bolesti kao što su reumatizam, artritis, giht, imunosupresivne autoimune bolesti i dr.

 • Pranarom Vas savjetuje: Eterična ulja i cijeljenje ožiljaka

  Cijeljenje rana (koža ili sluznica), svakako je jedan od najzahtjevnijih područja u dermatologiji. Pored niza aktivnih sastojaka koji se proučavaju i namijenjeni su poticanju cijeljenja rana, sve više pažnje se poklanja prirodnom potencijalu eteričnih ulja za regeneraciju kože, pogotovo eteričnom ulju prave lavande (Lavandula angustifolia), s kojom je i počela priča o terapijskim mogućnostima aromaterapije …