Ulje sjemenki lana - Laneno ulje

Laneno ulje je pravi klasik među terapeutskim uljima. Iznimno je bogat esencijalnom alfa-linolenskom kiselinom i omega-3 masnim kiselinama.

 

ULJE SJEMENKI LANA (Lini oleum virginale ph.eur.)

 

BILJNO ULJE VRHUNSKE FARMACEUTSKE KVALITETE UZ POUZDAN  CERTIFIKAT  ANALIZE

 

Hladno tiješteno ulje sjemenki lana (Linum usitatissimum) idealno je za oralnu primjenu i kao dodatak u sve topičke namijenjene tretiranju kože s rozacejom, dermatitisima, psorijazom, aknama i preuranjeno ostarjelom kožom, jer ljudsko tijelo ne može proizvoditi/sintetizirati alfa-linolensku kiselinu, koja je glavni sastojak lanenog ulja.

Topička primjena lanenog ulja može poboljšati  stanje kože i omekšati je, prilikom raznih lezija na koži,  posjekotina i abrazija, cjelovito poboljšavajući izgled i metabolizam kože, uz redukciju crvenila, oteklina i upale.

 

PRIMJENA

Laneno ulje je pravi klasik među terapeutskim uljima. Iznimno je bogat esencijalnom alfa-linolenskom kiselinom i omega-3 masnim kiselinama. Štiti krvne žile i unosi pozitivnu ravnotežu između proupalnih i protuupalnih medijatora u organizmu. Koristi se kod upalnih bolesti kože i probavnog sustava, kod malnutricije (neishranjenosti), pa čak i kod nekih tumora. Koristi se oralnim putem kod suhe i ispucale kože, te kod menopauzalnih tegoba pomiješano u posni sir ili obrok s žitaricama. Može se uzimati i nakon obroka.  Namijenjeno je dugotrajnom uzimanju (terapiji). Budući da je vrlo podložno oksidaciji (lako kvarljiv), ambalažira se obično u inertnoj atmosferi, u kojoj ne može oksidirati sve do otvaranja boce. (Izvor: Centar Cedrus, dr.sc.Stribor Marković)

 

DOZIRANJE

Oralno:  1- 1½  jušne žlice dnevno

Dermalno:    ujutro i navečer umasirati nekoliko kapi ulja na kožu ili na iritirani dio kože

 

Ukoliko tražite ulje koje nije navedeno u ovom sažetom popisu, slobodno nas kontaktirajte u naš Odjel Prodaje na 01/ 204 33 22 !