Biljna ulja, maslaci, voskovi

 • Monoi de Tahiti - "tijara" ljepote ...

  Monoi de Tahiti je tradicionalan proizvod koraljskog otočja pacifičkog mora, koji se dobiva maceriranjem cvjetova gardenije (Gardenia tahitensis) u nerafiniranom kokosovom ulju.

 • Neem - popularno ulje ayurvedske medicine - Potražite u Kemigu!

  NEEM ULJE ( Nim, Azadirachta indica) Ulje nima dobiva se hladnim tiještenjem plodova i sjemenki nima. Ulje nima od davnina se koristi u tradicionalnoj ayurvedskoj medicini zbog širokog spektra djelovanja.

 • Ulje crnog kima - pomoć kod imuniteta i alergija

  Hladno prešano ulje crnog kima (Black Cumin Oil) dobiveno je pažljivim mehaničkim tiještenjem sjemenki crnog kima (kumin, Nigella sativa, Ranunculaceae), uz dodatnu filtraciju, no bez daljnje obrade (uklanjanje kiselina, izbjeljivanje, dodavanje mirisa ili sl.)

 • Ulje sjemenki lana - Laneno ulje

  Laneno ulje je pravi klasik među terapeutskim uljima. Iznimno je bogat esencijalnom alfa-linolenskom kiselinom i omega-3 masnim kiselinama.

 • Shea Maslac (Karite)

  Afrička je tradicija da je samo ženama dozvoljeno da dodiruju shea drvo, beru plodove i prerađuju ih. Shea maslac se naziva i „zlato žena“ jer omogućuje stotinama tisuća afričkih žena da preradom shea plodova u maslac ostvare prihod i na taj način nabave odjeću, lijekove i omoguće školovanje svojoj djeci. Iz tog razloga je sječa stabala strogo zabranjena.

 • Ulje argana - tekuće zlato ...

  Ulje argana dobiva se tiještenjem ploda drveta Argania spinosa, koje je nativno za klimatsko područje jugozapadnog Maroka. Koristi se tradicionalno već stoljećima u mnogim segmentima života Marokanaca, pa tako i kao „lijek“, nazivajući se tekućim zlatom.