Pore Away- kozmeceutik za matiranje kože i proširene pore

PoreAway je pripravak na bazi dragocjene ljekovite smole tršlje (Pistacia lentiscus), koji se bori protiv proširenih pora i matira kožu. Aromatična, ljepljiva smola dobivena iz kore tršlje, koja raste na grčkom otoku Chios, zateže proširene pore, što ih čini nevidljivima i pročišćava kožu.

Smola se u prošlosti koristila žvakanjem kako bi se očistili zubi i osvježio dah, a sve zbog svojih antimikrobnih i adstringentnih svojstava. Zbog svoje ljepljivosti i netopivosti u vodi, proizvođač je razvio tehniku kojoj dobivamo vodotopivu i neljepljivu otopinu pogodnu za korištenje u kozmetici. Kliničke studije provedene na ženama s proširenim porama i nečistom kožom, pokazale su vidljive rezultate u zatezanju proširenih pora, redukciji nesavršenosti na koži, te smanjenju pretjeranog sjaja kože .

INCI

Pistacia Lentiscus Gum/Pistacia Lentiscus (Mastic) Gum (and) Lecithin (and) Glycerin (and) Alcohol (and) Aqua/Water

IZGLED

Opalescentna tekućina

BOJA

Žuta boja, koja ne utječe na izgled gotovog proizvoda uz primjenu preporučenih doza

MIRIS

Karakterističan, bez utjecaja na gotov proizvod unutar preporučenih doza

TOPLJIVOST

Topiv u vodi, 5 % u vodi daje mliječnu otopinu

KONZERVIRANJE

Bez dodatnih konzervansa

SKLADIŠTENJE

1 god. na 25 ° C, u zatvorenim posudama na tamnom mjestu

pH

4.0-8.0

 

DOZIRANJE

 2-5 %

STABILNOST

Temperatura do 60 ° C tijekom kratkog perioda ne utječe na stabilnost. Visoka koncentracija elektrolita u gotovom proizvodu može utjecati na stabilnost.

DJELOVANJE

Vidljivo smanjuje proširene pore, uklanja sjaj, mrlje i pročišćava začepljene pore, stvara gladak i mat „finiš“ na koži, kožu čini čistom i svježom

NAČIN PRIMJENE

Pogodan je za većinu kozmetičkih i dermatoloških formulacija poput emulzija tipa U/V, V/U i gelova. Dodaje se emulziju prilikom procesa hlađenja  na temperaturi ispod 40 ° C ili u vodenu fazu kod hlade pripreme formulacija

PRIPRAVCI S PoreAway

• Preparati za masnu i mješovitu kožu

• Formulacije za minimiziranje pora

• Formulacije za matiranje kože

• BB kreme