OLIVOIL AVENATE EMULSIFIER - Prirodni (ECOCERT) emolijentni emulgator biljnog podrijetla

DEFINICIJA

OLIVE OIL AVENATE EMULSIFIER® je surfaktant biljnog podrijetla, koji kombinira jedinstveni profil

masnih kiselina iz maslinovog ulja s karakterističnim afinitetom hidroliziranog proteina pšenice prema

površini kože. Rezultat te kombinacije je nova vrsta emulgatora, koji je visoko kompatibilan s kožom i

maksimalno biorazgradiv. OLIVE OIL AVENATE EMULSIFIER® dobiva se kondenzacijom jedne amino

skupine proteina iz zobi i karboksilne skupine iz masnih kiselina u maslinovom ulju.

 

INCI: Potassium Oliyoyl Hydrolyzed Oat Protein, Cetaryl Alcohol, Glyceryl Oleate, Gylceril Stearate

 

TIP EMULZIJE

Kako bi se postigao sustav pogodan za stabilizaciju O/W (ulje u vodi) emulzija, ova se struktura

(Olivoil Avenate), kombinira na uravnotežen način s voskom maslinovog ulja, koji se u glavnini sastoji

od gliceril oleata i gliceril stearata. Rezultat toga je emulgator baza izvrsne emulgirajuće snage i

sposobnosti da oponaša red nakupljanja vode i ulja u prirodnim sustavima: tekuća, kristalna

struktura. Na taj način stvaraju se vrlo fine i stabilne emulzije s čestima ulja, okruženim slojevima

amfifilnih molekula, koje jačaju stabilnost sučelja i sprečavaju međusobno srastanje lipidnih čestica. S

OLIVE OIL AVENATE EMULSIFIER emulgatorom hidro- lipidni balans kože, koji se značajno smanjuje

upotrebom tradicionalnih emulgatora, jedva je izmijenjen. Dokazano je povećanje kapaciteta kože da

zadrži vlagu nakon aplikacije emulzije pripremljene ovim emulgatorom. Nadalje, lipidni dio Olivoil

Avenate emulgatora, zahvaljujući važnosti zasićenih i nezasićenih masnih kiselina iz maslinovog ulja,

daje značajan doprinos anti- age učinku kozmetičkom proizvodu u kojem se nalazi.

 

OSNOVNE KARAKTERISTIKE

Proizvod dolazi u obliku čvrstih, voštanih blokova, karakterističnog mirisa i boje slonovače. Preporuča

se dodavanje u uljnu fazu emulzije pri 70 °C, jer mu je točka tališta između 62-67 °C. Operativni

parametri u procesu izrade emulzije (vrijeme, brzina, ciklus miješanja i homogenizacije), definiraju se

uzimanjem u obzir specifičnosti opreme koju koristimo.

 

PRIMJENA U KOZMETICI

OLIVOIL AVENATE EMULSIFIER® može se koristiti u širokom rasponu proizvoda za njegu kože, uz

naglasak da predstavlja najbolji izbor u izradi kozmetičkih emulzija, pogodnih i za vrlo osjetljiv i nježan

tip kože (suha koža, dječja koža). Daje vrlo ugodne, bijele emulzije karakterističnog „soft- touch“

osjećaja na koži, stabilne i na visokim temperaturama, bez dodatne upotrebe koemulgatora. Izuzetan osjećaj na koži koji ostavljaju ove emulzije, važna je marketinška prednost: trenutan, svilenkast

osjećaj mekoće i glatkoće prilikom i dugo nakon aplikacije.

 

FIZIKALNO- KEMIJSKA SVOJSTVA

- krutina boje slonovače, karakterističnog, slabog mirisa

- točka tališta: 62-67 °C

- pH: 6.0-7.0

- dušik: 1-1.4 %

- peroksid: 0-10 mEq O2/kg

- mikrobiološka specifikacija: < 100 UFC/g

ROK VALJANOSTI

12 mj. u originalnim pakiranjima

 

DOZIRANJE

3-10 % u proizvodima za njegu kože (emulzije tipa O/W). 5- 10 % za kreme, 2-5 % za gel kreme i

fluide.