Geogard- Ecocert konzervans

Geogard 221 je konzervans prihvaćen od strane od ECOCERTA-a kao sintetski konzervans dozvoljen za uporabu u ekološkoj i organski certificiranoj kozmetici, po usporednim testovima učinkovitiji i djelotvorniji od parabena, a ujedno nije testiran na životinjama, što ga čini idealnim odabirom za prirodnu i organsku kozmetiku!

Geogard 221

INCI: Dehydroacetic acid (DHA) & benzyl alcohol

Dehidrooctena kiselina i benzil-alkohol

 

Dehidrooctena kiselina      8%

Ukupno alkohol                  87%

Bojilo (Gardner)                 4

 

Konzervans s ECOCERT certifikatom

Geogard 221 je jedinstvena mješavina dehidrooctene kiseline kao primarnog aktivnog sastojka. Posjeduje globalno priznatu dozvolu za uporabu u gotovo svim kozmetičkim i proizvodima za osobnu njegu.

Testovi koji su provedeni za usporedbu Geogarda 221 naspram parabena i mješavina parabena pokazuju njegovu bolju učinkovitost i djelotvornost, kao i veću efikasnost u formulacijama s nižim pH.

 

Prihvaćen je od strane od ECOCERTA-a kao sintetski konzervans koji je dozvoljen za uporabu u ekološkoj i organski certificiranoj kozmetici.


Djelovanje/Prednosti

·         Globalno priznat konzervans (uključujući Japan)

·         Širokospektralna aktivnost, sprječavanje razvoja bakterija / gljivica / plijesni

·         Izvrstan toksikološki profil

·         Nije testirano na životinjama

·         ECOCERT certifikat

 

Fizikalne osobine: bistra, svijetlo žuta tekućina

 

Primjena i preporučene koncentracije

Geogard 221 je topljiv u vodi, ima svijetlu boju i nježan miris koji podsjeća na badem, stoga je kompatibilan s većinom formulacija

Geogard 221 se uobičajeno koristi u koncentracijama od 0.2-0.8% u proizvodima koji se ispiru i onima koji se ne ispiru.

Ukoliko biste imali proizvod s većim udjelom vode ili biljnih ekstrakata, moguća je primjena viših koncentracija.

 

Geogard® 221 je kao konzervans idealan za primjenu u formulaciji mnogih proizvoda kozmetičke i parfemske industrije:

  • KOSA Šamponi za njegu kose, regeneratori, maske
  • BRIJANJE Losioni, kreme, gelovi
  • PUDERI Beauty maske, make up baze, kupke
  • OČI Maskare, sjenila, eyelineri (tuševi)
  • TIJELO Tekući sapuni za njegu kože, gelovi za tuširanje,čak i za osjetljivu kožu
  • KREME I LOSIONI Losioni, hidratantne kreme, cold kreme, ruke, stopala
  • BEBE Blagi šamponi za bebe i djecu, regeneratori za lakše raščešljavanje, kupke
  • RAZNO Kupke, Toaletni rupčići i maramice za bebe i odrasle
  • SUNCE Sredstva za UV-zaštitu, losioni, ulja
  • SIROVINE Surfaktanti, mješavine za šampone i regeneratore i dr.

 

Regulatorni podaci

Značajna prednost Geogarda 221 je njegova općeprihvaćenost u regulatornom smislu, što Vam olakšava formulacije proizvoda namijenjene za svjetsku distribuciju.

Generalno je prihvaćena njegova uporaba u kozmetici i proizvodima za osobnu njegu diljem zemalja svijeta, od Europe, do Sjeverne i Južne Amerike, te Japana.

 

Dehidrooctena kiselina (DHA)

Supstancija koja se istovremeno koristi kao konzervans i prehrambeni sastojak, zbog svojeg izvrsnog toksikološkog profila (neškodljivo). Sva dostupna literatura vezana uz DHA evaluirana je i od strane Cosmetic Ingredient Review-a, koji su zaključili temeljem znanstvenih studija kako su slobodna DHA i njezine soli sigurne za primjenu u kozmetici, prema preporučenim koncentracijama i načinu uporabe. DHA je dozvoljena za uporabu i u nekim prehrambenim svrhama, u ljepilima, otopinama za čišćenje i dezodoransima u mnogim zemljama diljem svijeta, što doprinosi potvrdi o njezinoj sigurnosti.

 

Benzil alkohol

Zanimljivo je kako je benzil-alkohol dozvoljen za uporabu u mnogo višoj koncentraciji nego većina drugih globalno prihvaćenih konzervansa, što je vrlo indikativno za njegovu izvrsnu toksikološku sigurnost i neškodljivost. Često se dodaje u mnoge arome i mirise, te nosi titulu GRAS (Generally Recognised as Safe) u SAD-u gdje je registriran za mnoge primjene. Služi i kao konzervans u oftalmologiji, te kod injektabilnih i oralnih lijekova, što doprinosi njegovoj relativnoj sigurnosti.