DermCom- nagrađivani sastojak za bolju staničnu komunikaciju

DermCom je granulat na bazi arapske gume koji sadrži ekstrakt lukovica šafrana (Crocus Chrysanthus Bulb), a djelovanje temelji na poboljšanju komunikacije između stanica kože i njihovoj obnovi.

Šafran je univerzalni simbol mladosti i ljepote, a lukovice dijelovi biljke specijalizirani za skladištenje hranjivih tvari, što ih čini izvorom aktivnih sastojaka u kozmetici. Starenjem, proces komunikacije između stanica kože kojom posreduje faktor rasta, smanjuje se. To dovodi do uništenja strukture van stanica kože i smanjenja elastičnosti i gustoće stanica. Nizom testova dokazano je kako DermCom stimulira keratinocite (stanice u baznom sloju epiderme) na lučenje faktora rasta kako bi se povećala sinteza kolagena i elastina. Ovaj učinak, gotovo je istovjetan načinu djelovanja prirodnog faktora rasta (TGF-β). Klinička ispitivanja potvrđuju ove rezultate, već nakon 2 tjedna primjene pripravaka na bazi DermComa.

INCI

Crocus Chrysanthus Bulb Extract (and) Acacia Senegal Gum (and) Aqua/Water

IZGLED

Prašak

BOJA

Blago žuta do bež boja koja ne utječe na izgled gotovog proizvoda uz primjenu preporučenih doza

MIRIS

Karakterističan, bez utjecaja na gotov proizvod unutar preporučenih doza

TOPLJIVOST

Do 20 % topivosti u vodi. Otapanjem se dobiva žućkasta tekućina s malom količinom neotopljenih čestica

KONZERVIRANJE

Bez dodatnih konzervansa

SKLADIŠTENJE

3 god. na 25 ° C, u zatvorenim posudama na tamnom mjestu

pH

4.0-7.0

DOZIRANJE

 0.4- 2 %

STABILNOST

Temperatura do 60 ° C tijekom perioda od 2 h ne utječe na stabilnost u otopini

INKOMPATIBLINOSTI

Moguća nekompatibilnost s nekim kationskim, površinski aktivnim tvarima i želatinom. Smanjuje gustoću pripravaka s polimerima iz karbopolne skupine.

DJELOVANJE

Potiče proizvodnju kolagena i elastina, potiče prirodne faktore rasta stanica kože, obnavlja elastičnost i čvrstoću kože, usporava proces starenja kože, pomlađuje.

NAČIN PRIMJENE

Pogodan je za većinu kozmetičkih i dermatoloških formulacija poput emulzija tipa U/V, V/U i gelova. Dodaje se u vodenu fazu emulzije na temperaturi ispod 60 ° C

PRIPRAVCI S DermComom

• Učvršćujući gelovi za kožu

• Kolagenski i elastinski serumi

• Intenzivne anti-age kreme