oleoTHERAPY - Terapeutska snaga biljnih ulja u očuvanju zdravlja

Ponosni smo što Vam nakon 20 godina iskustva i liderstva u radu s biljnim uljima, možemo predstaviti naš novi brand - oleoTHERAPY Kemig! Linija će biti i službeno dostupna od ponedjeljka 04. lipnja za narudžbe diljem Hrvatske! Obuhvaća 40 vrsta prirodnih ulja, od hladno tiještenih do rafiniranih, najviše kakvoće koja je provjerena i ispitana pod nadzorom farmaceuta specijalista kontrole lijekova!

Oleoterapija predstavlja peroralnu ili lokalnu primjenu ulja u svrhu pomoći pri liječenju određenih tegoba. Odavno je poznato kako lipidi imaju vrlo važnu ulogu u očuvanju zdravlja, posebice kada je riječ o sprečavanju preuranjenog starenja i smanjenju kroničnih upala u organizmu (višestruko nezasićene masne kiseline).

Među mnogobrojnim funkcijama lipida ističe se njihova uloga energetskog "skladišta", u sastavu su staničnih membrana svih živih bića (fosfolipidi, ceramidi, steroli, sfingolipidi) i time štite stanicu i cijeli organizam od nepovoljnih utjecaja.

Nadalje, lipidi sudjeluju u brojnim procesima za prijenos signala među stanicama (hormoni i lokalni hormoni) te potiču razne fiziološke procese (vitamini, masne kiseline, prostaglandini i leukotrieni, steroli). Postoji veliki broj biljnih ulja koji se mogu istovremeno koristiti peroralno (kao dodatak prehrani) i lokalno, a zahvaljujući njihovom specifičnom sastavu mogu biti od terapijske koristi kod indikacija kao što su alergije (ulje crnog kima), atopijskog dermatitisa (ulje noćurka), simptoma menopauze (ulje boražine), kardiovaskularnog rizika (ulje sjemenki lana ili ulje masline), itd.

U vrijeme kada se sve više vraćamo prirodnim alternativama u liječenju, samoliječenju i njezi, važno je prepoznati biljna i eterična ulja najviše kakvoće, potvrđene pod nadzorom specijalista kontrole kvalitete i ispitivanja lijekova prema farmakopejskim propisima.

Oleoterapija se, kao i klinička aromaterapija, sve više integriraju u svakodnevnu ljekarničku i medicinsku praksu, uz ekspertizu i recepture temeljene na dokazima.

Nadamo se da ćete i Vi postati korisnici i ljubitelji našeg novog branda oleoTHERAPY :)