Kiwi Seed CO2 extract- CO2 ekstrakt sjemenki kivija

CO2 ekstrakt kivija može se koristiti u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. U kozmetičkim preparatima idealan je za njegu kože i kose zbog visokog sadržaja alfa linolenske kiseline koja pomaže zadržavanju vlage i sprječava isušivanje kože, a u nutraceutici je idealan kao dopuna vegetarijanskoj prehrani, jer potpomaže sintezi EPA i DHA

DOBIVANJE:

  • superkritična, tekuća ekstrakcija prirodnim ugljičnim dioksidom
  • bez ostataka otpala
  • bez anorganskih soli
  • bez teških metala

ESKTRAKT:                                                 

  • bistra, žuta boja
  • stabiliziran Flavoxanom 25, prirodnim „GMO free“ antioksidansom koji se sastoji od fenolnih diterpena iz ružmarina, te mješavine tokoferala i lecitina

SIROVINA:  Actinidia chinensis- seed (sjeme kivija)

INCI:  Actinidia Chinensis Seed (Kiwi) Extract i Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

SASTAV:

  • visok sadržaj polinezasićenih masnih kiselina, uključujući 12-17% linolne kiseline i > 65% alfa-linolensea kiseline

PRIMJENA:

  • izvana u kozmetičkim preparatima za njegu kože i kose zbog visokog sadržaja alfa linolenske kiseline koja pomaže zadržavanju vlage i sprječava isušivanje kože
  • anti age preparati
  • formulacije za dermatitise
  • iznutra zbog visokog sadržaja alfa linolenske kiseline koristi se kao dopuna vegetarijanskoj prehrani, jer potpomaže sintezi EPA i DHA