CO2 antioksidativni ekstrakt ružmarina - prirodni konzervans i antioksidans

Ružmarin je poznat kao biljka sa iznimno visokim udjelom antioksidansa u eteričnom ulju. Zbog visokih koncentracija polifenolnih spojeva posjeduje izrazita antioksidativna svojstva. Za otkrivenu inhibiciju formiranja štetnih spojeva najvažnije su karnozinska i ružmarinska kiselina, te spojevi karnozol i rozmanol.

DOBIVANJE:

  • superkritična, tekuća ekstrakcija prirodnim ugljičnim dioksidom i malim količinama alkohola
  • bez ostataka otpala
  • bez anorganskih soli
  • bez teških metala
  • standardiziran  organskim suncokretovim uljem

EKSTRAKT:

  • tamno smeđa boja
  • tekući na sobnoj temperaturi
  • u polukrutom stanju nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi ili stajanjem na hladnom
  • slaba aroma

SIROVINA: Rosmarinus officinalis - Leaves (list ružmarina)

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil i Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

SASTAV:

  • 13-15 % antiosidativnih triterpena, < 9 %  karnozične kiseline, <2 % eteričnih ulja, suncokretovo ulje, voskovi

PRIMJENA:

  • antioksidativno, protuupalno i antimikrobno djelovanje za sprečavanje oksidacije u kozmetičkim i prehrambenim proizvodima, te za antioksidativnu njegu kože

DOZIRANJE: 0,05 - 0,1 % ili 0,2 - 0,4 %