Sirovine / 25.7.2011
Geogard- Ecocert konzervans
Geogard 221 je konzervans prihvaćen od strane od ECOCERTA-a kao sintetski konzervans dozvoljen za uporabu u ekološkoj i organski certificiranoj kozmetici, po usporednim testovima učinkovitiji i djelotvorniji od parabena, a ujedno nije testiran na životinjama, što ga čini idealnim odabirom za prirodnu i organsku kozmetiku!

Geogard 221
INCI: Dehydroacetic acid (DHA) & benzyl alcohol
Dehidrooctena kiselina i benzil-alkohol
Dehidrooctena kiselina 8%
Ukupno alkohol 87%
Bojilo (Gardner) 4
Konzervans
s ECOCERT certifikatom
Geogard 221 je jedinstvena mješavina dehidrooctene
kiseline kao primarnog aktivnog sastojka. Posjeduje globalno priznatu dozvolu
za uporabu u gotovo svim kozmetičkim i proizvodima za osobnu njegu.
Testovi koji su provedeni za usporedbu Geogarda 221
naspram parabena i mješavina parabena pokazuju njegovu bolju učinkovitost i
djelotvornost, kao i veću efikasnost u formulacijama s nižim pH.
Prihvaćen je od strane od ECOCERTA-a kao sintetski
konzervans koji je dozvoljen za uporabu u ekološkoj i organski certificiranoj
kozmetici.
Djelovanje/Prednosti
·
Globalno priznat konzervans (uključujući Japan)
·
Širokospektralna aktivnost, sprječavanje razvoja
bakterija / gljivica / plijesni
·
Izvrstan toksikološki profil
·
Nije testirano na životinjama
·
ECOCERT certifikat
Fizikalne
osobine: bistra, svijetlo žuta tekućina
Primjena
i preporučene koncentracije
Geogard
221 je topljiv u vodi, ima svijetlu boju i nježan miris koji podsjeća na badem,
stoga je kompatibilan s većinom formulacija
Geogard
221 se uobičajeno koristi u koncentracijama od 0.2-0.8% u proizvodima koji se
ispiru i onima koji se ne ispiru.
Ukoliko
biste imali proizvod s većim udjelom vode ili biljnih ekstrakata, moguća je
primjena viših koncentracija.
Geogard® 221 je kao konzervans idealan za
primjenu u formulaciji mnogih proizvoda kozmetičke i parfemske industrije:
- KOSA Šamponi za
njegu kose, regeneratori, maske
- BRIJANJE Losioni,
kreme, gelovi
- PUDERI Beauty maske, make
up baze, kupke
- OČI Maskare,
sjenila, eyelineri (tuševi)
- TIJELO Tekući sapuni
za njegu kože, gelovi za tuširanje,čak i za osjetljivu kožu
- KREME I
LOSIONI Losioni, hidratantne kreme, cold kreme, ruke, stopala
- BEBE Blagi šamponi
za bebe i djecu, regeneratori za lakše raščešljavanje, kupke
- RAZNO Kupke,
Toaletni rupčići i maramice za bebe i odrasle
- SUNCE Sredstva za
UV-zaštitu, losioni, ulja
- SIROVINE Surfaktanti,
mješavine za šampone i regeneratore i dr.
Regulatorni
podaci
Značajna
prednost Geogarda 221 je njegova općeprihvaćenost u regulatornom smislu, što
Vam olakšava formulacije proizvoda namijenjene za svjetsku distribuciju.
Generalno
je prihvaćena njegova uporaba u kozmetici i proizvodima za osobnu njegu diljem
zemalja svijeta, od Europe, do Sjeverne i Južne Amerike, te Japana.
Dehidrooctena kiselina (DHA)
Supstancija
koja se istovremeno koristi kao konzervans i prehrambeni sastojak, zbog svojeg
izvrsnog toksikološkog profila (neškodljivo). Sva dostupna literatura vezana uz
DHA evaluirana je i od strane Cosmetic Ingredient Review-a, koji su zaključili
temeljem znanstvenih studija kako su slobodna DHA i njezine soli sigurne za
primjenu u kozmetici, prema preporučenim koncentracijama i načinu uporabe. DHA
je dozvoljena za uporabu i u nekim prehrambenim svrhama, u ljepilima, otopinama
za čišćenje i dezodoransima u mnogim zemljama diljem svijeta, što doprinosi
potvrdi o njezinoj sigurnosti.
Benzil alkohol
Zanimljivo
je kako je benzil-alkohol dozvoljen za uporabu u mnogo višoj koncentraciji nego
većina drugih globalno prihvaćenih konzervansa, što je vrlo indikativno za
njegovu izvrsnu toksikološku sigurnost i neškodljivost. Često se dodaje u mnoge
arome i mirise, te nosi titulu GRAS (Generally Recognised as Safe) u SAD-u gdje
je registriran za mnoge primjene. Služi i kao konzervans u oftalmologiji, te
kod injektabilnih i oralnih lijekova, što doprinosi njegovoj relativnoj
sigurnosti.