NATISOL - Prirodno otapalo za eterična ulja, parfeme i lipofilne sastojke

Natisol je prirodna (eco- friendly) lipoamino kiselina, dobivena acilacijom masnih kiselina iz kokosa prolinom. Upotrebljava se za otapanje eteričnih ulja, mirisa (parfema) i lipofilnih aktivnih komponenata u bistre tekućine. Osim kao otapalo, koristi se kao surfaktant, sredstvo za pjenjenje i koemulgator.

Natisol je prirodna (eco- friendly) lipoamino kiselina, dobivena acilacijom masnih kiselina iz kokosa prolinom. Upotrebljava se za otapanje eteričnih ulja, mirisa (parfema) i lipofilnih aktivnih komponenata u bistre tekućine. Djelomično je pogodan za korištenje kao otapalo eteričnih ulja i mirisa u parfemima i toaletnim vodama (jer da bismo u istima dobili bistru otopinu, doista nam je potrebna pomoć anionskih etoksiliranih surfaktanata poput tween-ova/polysorbata), a u potpunosti zamjenjuje etoksilirane surfaktante, koji se uobičajeno koriste u kozmetičkim proizvodima. Natisol udovoljava COSMOS standardima: http://www.cosmos-standard.org/. Jednako je pogodan za korištenje u proizvodima masnu kožu, ali i za suhu i osjetljivu kožu. Osim kao otapalo, koristi se kao surfaktant, sredstvo za pjenjenje i koemulgator.

 

INCI: Cocoyl Proline

 

ODLIKE

  • Prirodno podrijetlo
  • Bez PEG derivata
  • Stvara dugotrajnu ali nježnu pjenu, već pri niskim koncentracijama
  • Pogodan za organsku kozmetiku
  • Neljepljiv
  • Nježan za kožu
  • Potpuno biorazgradiv

 

FIZIKALNO- KEMIJSKA SVOJSTVA

  • bistra tekućina
  • bezbojne do svjetlo žute boje
  • karakterističan miris
  • pH: 6,0-7,5
  • suhi ostatak na 105 ° C: 55-65
  • gustoća na 20°C: 1.08 – 1.12 g/ml

 

STABILNOST

Proizvod je stabilan, ako se pohranjuje u normalnim uvjetima.

 

KOMPATIBILNOST

Općenito kompatibilan sa svim tvarima, ako se koristi u sladu s općim uputama. Bilo kakva nekompatibilnost, može se javiti zbog samo jednog sastojka u smjesi.

 

NAMJENA

  • gelovi za tuširanje i kupke
  • šamponi
  • losioni
  • parfemi i losioni poslije brijanja
  • tonici za lice

 

NAČIN UPOTREBE

U propisanim dozama proizvod se koristi miješanjem eteričnih ulja ili mirisa na sobnoj temperaturi, nakon čega se postepeno dodaje voda uz kontinuirano miješanje do potpunog otapanja. Dodavanjem 1 % natrijevog klorida (NaCl) pospješuje se otapanje i nastaje bistrija otopina.

 

PREPORUČENA DOZA

0,5-5 %

 

SKLADIŠTENJE

Na hladnom mjestu, u dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od svjetlosti.

 

KONZERVIRANJE

Proizvod ne sadrži konzervanse.

 

PRIMJERI TOPIVOSTI:

Lipofilni sastojci (1%)

NATISOL (%)

Bistrina

Isopropyl Myristate

16 >

zamućeno

Tocopheryl Acetate (vitamin E)

23

zamućeno

Methyl Salicylate

27

bistro

Et. Ulje čajevca

6

bistro